3 Ocak 2015 Cumartesi

İNSAN BİR KİTAP GİBİDİR

 İnsan bir kitap gibidir,Her gün ayrı bir sayfa her saati ayrı bir satır,her dakikası ayrı bir harf ve onca ömründe yazılmasını bekleyen onca anlar vardır.Kah acıları kah gülüşleri kah da özlemi vardır kendi içinde kendi kitabında.
  İnsan bir kitap gibidir,okunmasını bekleyen sayfalar gibi ömrünün yarınını düşünür o güne o sayfa ya gelmek için yaşar ve okur.
  İnsan bir kitap gibidir,Her kitabın bitişi gibi insanında bir gün son bulacağı bir nefesi vardır,artık nefes alamaz hareket edemez sayfaları üfleyemez ve çeviremez.Rafa kaldırılır biten kitap eğer içinde gül konmuş sayfaları ilgi çekiniyorsa okunur ve koklanır insanda böyledir ve vefalı ise mezarına çiçek götürülür dua edilip yad edilir.
  İnsan bir kitap gibidir,ders çıkarılması gereken onca olay vardır,kendini okuyup son satırı yazmalıdır.ilk düşen katre ilk kalbe yüreğe inen ayet oku ile başlar ve eğer dünyayı bu gözle okumuş ise  son gülüşü de bu niyet de olur son satırı ise şehadetle biter,ömür-kitap bitmiştir lakin her kitap en son nokta konmaz insanın hayatı da bu dünyada da bitse bile daha ahiret hayatı vardır ve insan son nokta koymada devam niteliğinde uzun uzun devamı var gibi üç nokta art arda koyar ve ...


                         maibeyaz/yeşil/deniz/yeni/yüreğinde yazılı/zübeyir MENTEŞE/...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder