“Hiçbiriniz ölümün gelmesini istemesin. Eğer iyi biri ise, yaşamak belki iyiliğini arttırır. Eğer kötü ise, belki tövbe eder.” Hadis-i Şerif (Buhari)
Günlük yaşantımızda maddiyata kapılan insanların kolayca hayata karşı duydukları nefret ve hınçla ağızlarından ‘ölsem de kurtulsam’ sözü… Gençlerden duymak. İdaelleri helal dairesini aşıp maddi hayatta kaybolan gençlik tövbe kapısını ne zaman çalmayı düşünüyor?
“Çok ibadet ettim bir de yaşlılık aldı başını gidiyor, ölüme yaklaşıyorum” demek ölümü basite almak değil midir? Ölüme hazır mıyız sorusuna cevap veremezken, kurtulmak için mi söylenir ‘ölsem de kurtulsam’? Kurtuluşu İslamın çağrısına uymanın dışında mıdır?
İnanan ya da inanmayan insanlar, her ikisi de ölümü isteyebiliyor. Oysa hadis-i şerifin dersiyle ikisinin de ölümü istememesi gerekir. İyi adam iyiliği arttırmayı düşünmeli, bunun kaygısı içinde olmalı. Kime Allah için ne öğretebilirim, nasıl yardım edebilirim tasasında olmalı. İnanmayan ise tövbe kapısının kapanmaması için istememeli.
Kurtuluşu İslamda bulabilmek ve Allah rızası için nice iyilikler yapabilmek duasıyla.
zübeyir menteşe
Hayırla yaşamak ve ebed diyarında hayırlarla yaşamak duasıyla.
YanıtlaSil